Важната роля на ЕОС Матрикс за икономиката

За тези от вас, които не знаят, ЕОС Матрикс е колекторска фирма, която се занимава със събиране и управление на вземания. Звучи, може би малко плашещо за хората, които никога не са се сблъсквали с тази компания и единственото, което са чували за колекторските фирми, са градските легенди от 90-те години на миналия век.

На практика обаче нещата са доста по-различни и всъщност ролята на компаниите, занимаващи се с управление и събиране на вземания, е изключително важна за икономиката, бизнеса и развитието. На първо място, чрез дейността си ЕОС Матрикс помага за повишаване на ликвидността на компаниите, а това благоприятства за тяхното развитие. Консултантската роля на компанията също е важна част от целия процес, тъй като според проучванията в областта, проблемите, свързани със забавените плащания, се крият както в етапа на стартиране на действията по събиране, така и в нуждата от по-висока информираност и финансова култура.  

Естествено, мнозина собственици на компании, както и потребители, биха отрекли за себе си това становище, което обаче не променя общата тенденция в страната. Първата стъпка в правилна посока е да се стартират действията по събиране на възможно най-ранен етап, независимо дали компаниите ще задействат вътрешна процедура или ще се възползват от услугите на професионална агенция за събиране и управление на вземания като ЕОС Матрикс.

Какво се случва след като едно вземане бъде възложено за събиране към ЕОС Матрикс? Служителите по събиране и управление на вземания имат ангажимента да напомнят на клиента за неговото просрочие и да му предоставят максимално детайлна информация за неговото задължение. Като част от EOS Group, служителите на ЕОС Матрикс спазват строг Етичен кодекс и подхождат с разбиране към всеки клиент и неговия индивидуален казус. В разговорите с клиентите, те се стремят да установят реалната причина за настъпилото просрочие. На базата на това предлагат различни варианти за справяне със ситуацията, съобразени с индивидуалните особености на всеки случай.

Ползите за компаниите-кредитори? На първо място, разбира се, поставям повишаването на ликвидността на компанията, което води до различни положителни промени за нея самата, в зависимост от това в какво е предпочела да инвестира средствата си – дали за погасяване на собствени задължения, разкриване на нови работни места или за инвестиции в развойна дейност, например. На второ място, международното ноу-хау и добрите практики, които прилага ЕОС Матрикс гарантират поддържането на добри взаимоотношения с клиентите, които са ценни за всеки един бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>