Защо четенето е полезно?

Всъщност не съм експерт и не мога да твърдя такова нещо, че четенето е полезно. Пък и не съм проучвала или чела подобен тип изследвания. За себе си мога да говоря единствено и най-отговорно мога да заявя, че за мен то е много полезно поради ред причини. Но нека да започнем от начало.

На първо място благодарение на четенето лесно можем да подобрим правописа си. Грамотност му викали. И явно наистина е така. Виждайки как е изписана една дума многократно, лесно, дори на подсъзнателно ниво, можем да запомним, как се изписва тя. Поне при мен май така се получиха нещата. В същото време четенето на различна литература подобрява лексиката ни и ни обогатява. А да не говорим за ролята му в съвременния свят.

Днес животът ни е изключително забързан. Информацията, която получаваме е в огромни количества, за изключително кратко време. И ние всъщност търсим точно това. Да ни бъде представена синтезирана информация за много кратко време, защото нямаме достатъчно свободно, за да отделим на нещо, в което да се вглъбим.

И това по един или друг начин ни се отразява в способността да се съсредоточаваме в каквото и да било. Ето защо четенето на художествена литература ни помага да се отдадем на едно нещо, да му отделим цялото си внимание и да се изключим от заобикалящия ни свят.

Ето защо за мен четенето е полезно. Полезно и мнооого приятно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>