Ще бъде ли 2015-а година на книгата

Предполагам знаете какво е фейсбук. Предполагам, че имате и профил във фейсбук и влизате в него поне няколко пъти на седмица. И предполагам, сте наясно, че основателят на фейсбук е известният Марк Зукърбърг.

А знаете ли, че Марк Зукърбърг съвсем наскоро обяви новата 2015-а година за Година на книгата? Бях приятно изненадана, когато научих тази новина. Идеята на Зукърбърг е да прочита по една книга на всеки две седмици. Новината на новогодишното му начинание се разпространи светкавично и групата му във фейсбук, посветена на него, събра хиляди фенове за броени часове, което само по себе си показва колко мощна социална мрежа е фейсбук в наше време. В  момента, в който пиша този пост, страницата на Зукербърг има 187 844 харесвания и определено е с тенденция те да се увеличават. Първата книга, която ще бъде прочета в настоящата година е „Краят на властта“ от Моизес Наим, като тя е всяка следваща ще бъдат дискутирани в бъдеще.

Положителното е, че откривам и мои познати, които също са харесали страницата A Year of Books и очевидно подкрепят идеята на Зукербърг. Надявам се инициативата му да пожъне успех и да накара хората и други хора да се върнат по-активно сред света на страниците.

 

1-5-15-year-books

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>