Почивка и празници

cookНай-накрая й се вижда краят на работната година. Най-накрая мога да се замисля по-мащабно за предстоящите Коледа и Нова година. Въпросът, който ми се върти в главата обаче, е дали ще успея да си почина по време а празниците. Това е напрегнато време от годината за всяка жена – подготвяш празнични менюта, печеш баници, чистиш (кажи-речи постоянно), защото посрещаш гости. Ти самата обикаляш постоянно напред-назад, къде по гости, къде из непознати райони, пътувайки, за да разнообразиш обстановката.

Казваме си, че ще си починем по време на предстоящите неработни дни, но ще го направим ли наистина? Трябва да купуваме подаръци, да свиваме сърми, да пазаруваме… не, аз едва ли ще си почина толкова, колкото ми се иска. Това обаче няма да ме спре да си прекарам времето приятно и да се насладя на компанията на любимите ми хора, пък защо и да не ги поглезя някой и друг ден с домашноприготвени палачинки?. Надявам се все пак и за мен да остане по някоя лежерна сутрин, в която да мога да се излежавам в леглото, да си почета книжка и някой друг да ми приготви закуската. Надявам се и да не започна Новата година, натежала с няколко килограма в повече покрай предстоящите отрупани с вкусотии трапези.

Надявам се на много неща в този момент от годината, но близките две седмици ще покажат какво ще се случи наистина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>