Оставете кожата си да диша

Нашата кожа е най-големият отделен орган в човешкото тяло и подходящата грижа за нея е особено важна за здравето и добрия външен вид. Но каква е правилната грижа? Трудно е да се даде еднозначен отговор, защото кожата на всеки човек е индивидуална като него самия.
Понякога искаме да я подхраним максимално, като използваме наведнъж няколко продукта. Обаче, това може да се окаже нож с две остриета и вместо да помогнем на кожата и възстановителните й процеси, тя започва да губи или отслабва естествените си функции. Ето защо е нужно просто да я оставим да диша.

Въведете дни без грим
За много от нас това е ежедневна рутина, с която да се чувстваме свежи и красиви. Направете експеримент да оставите кожата си напълно без грим 1 или 2 дни в седмицата. Тя ще ви благодари и може да си поеме дълбоко въздух.

Отстранете грима с вода и микрофибърна кърпа
Това трябва ли да работи? Вземете обикновена микрофибърна кърпа и я навлажнете с топла вода. Ще останете възхитени, тъй като кожата се почиства много добре и не се нуждаете от допълнителни продукти за премахване на грим. Струва си да опитате!

Отпуснете се малко
Все по-често се чува, че кожата, а не очите е огледало на душата. Дали това наистина се отнася за всеки един от нас може само да се гадае. Ако сте стресирани или не се чувствате особено добре, може кожата ви да отразява това. Ако случаят е такъв, разпознайте този знак и си осигурете малко почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>