Еко сватба – една устойчива тенденция

В последните години темата за устойчивостта става все по-актуална и приложима в някои области на живота, а сега, прочетох, че е достигнала и планирането на сватби. Затова в този блог ще си говорим за устойчивата тенденция Зелена сватба и как се прилага в действие.

Зелена сватба – как се реализира?
Много е възможно да организирате сватба в устойчива среда и сега ви се предлагат многобройни възможности за това. Независимо дали става въпрос за покани, изработени от екохартия, домашно приготвена украса за маса, която може да се използва повторно, или вкусна храна от региона – организирането на Зелена сватба е лесно осъществимо с добро планиране.

Облеклото за Зелената сватба
Когато става въпрос за избор на тоалет, мотото е: Не винаги е задължително да е нов! Особено тук е възможно да бъдете устойчиви. Какво ще кажеш да ти заема рокля? И у нас все повече стават магазините, предлагащи дрехи под наем. Всъщност всички сме наясно, че булчинската рокля или шикозният костюм събират прах в някой шкаф след мечтаната сватба и не се изваждат отново. Може дори да потърсите в гардероба на майка си и да намерите страхотна сватбена рокля от миналото. Или татко има стилен костюм за младоженеца. Модифицирайте го малко и устойчивият сватбен тоалет е завършен.

Бижутата не трябва да липсват – това също ли е устойчиво?
Устойчивите бижута също стават все по-популярни. В някои онлайн магазини имаа и страхотни годежни пръстени, които са с изкуствено създадени диаманти. Те имат абсолютно същите химични и физични свойства като естествените диаманти. Голямото предимство обаче е тяхното устойчиво и най-вече екологично производство, тъй като няма нужда от трудоемък добив на естествените диаманти, който често върви ръка за ръка с унищожаването на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>