Лайфхакове за промяна на навиците

Лесна промяна на навиците. Това е мястото, където пътят на най-малкото съпротивление е полезен – ако е супер лесно да включите Netflix или да отворите приложението за социални медии, има голям шанс това да запълни вечерта.

Според Джеймс Клиър в книгата му Методът на 1% – минимална промяна, максимален ефект, за да си помогнете да създадете добри навици, трябва да преодолеете съпротивата срещу тях. Например ако искате да започнете да четете повече, тогава е добра идея книгите да се виждат на нощното шкафче, във всекидневната, в кухнята – накратко, навсякъде, където искате да четете. Като алтернатива, четецът на електронни книги да е добре зареден и винаги готов за употреба.

След това лошите навици трябва само да бъдат усложнени: приложенията за социални медии могат да бъдат изтрити и след това преинсталирани или данните за достъп трябва да бъдат въведени отново. Можете също така да ги поставите в скрита папка на вашия смартфон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>