Красота в черно

Активният въглен се е доказал като естествено лекарство в Азия от векове. Сега го включваме като съставка в нашата рутина за красота на кожата и зъбите.

Какво е активен въглен?
Фактът, че много продукти за красота внезапно идват в черно, се дължи на новата съставка – активен въглен. Тя се получава чрез пиролиза. Сухото дърво се нагрява до високи температури при липса на кислород. В Азия активният въглен е бил ценен като естествено лекарство от векове и сега се използва в грижата за лицето и здравето на зъбите.

Душ гел, пилинг, дезодорант, peel-off и sheet маски вече се предлагат и с активен въглен. Активният въглен в душ гела почиства дълбоко порите и извлича излишния себум от кожата. Маските и пилингите с активен въглен извличат едновременно замърсяванията, себума и мъртвите кожни клетки по време на действието си. След това те се отстраняват, когато маската се издърпа и кожата е дълбоко почистена. Активният въглен действа особено добре срещу пъпки, в комбинация със салицилова киселина и осигурява равномерен тен. Тъй като активният въглен има леко дезинфекциращо действие, активната съставка на дезодорантите предпазва и от лоша миризма на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>