Храненето извън офиса. Няма две мнения за Happy

Попаднах на едно проучване на английския Съсекски университет, което показва, че храненето извън офиса по време на обедната почивка прави служителите по-щастливи. За мен това е напълно разбираемо, понеже сменяш обстановката, разведряваш се и се откъсваш от мисли за работа, а като се върнеш, си по-свеж и зареден с енергия. Проучването още казва, че хората, които се хранят в офиса, са по-склонни да се чувстват нещастни на работното място, което пък вредяло на продуктивността им.

Яденето на плажа най-много повдигало настроението, следвано от похапването на обяд на някоя пейка в парка. Ех, да можех и аз лятото да хапвам всеки ден на плажа, но уви, с него ни делят километри. Но пък съм пробвала да ям сандвичи в близкия парк и смея да твърдя, че има ефект.

happy-sofiaС колегите по принцип обичаме да се храним извън офиса, дори и през зимата, точно за да сменим атмосферата малко. И в този ред на мисли за това как ставаш по-щастлив, хранейки се навън, мога да споделя, че си имаме офис обичай поне няколко пъти в месеца да ходим на обяд в близкото Хепи и то най-вече в петъците, за да ги отпразнуваме подобаващо. Наричаме го вътрешно Happy Friday. Естествено, това е любимият ден на всички. Обаче гледаме да не прекаляваме с него, за да си остане като специално събитие. Когато правиш нещо регулярно, то губи чара си, нали разбирате?

Служителите на работа в ресторанти Хепи винаги са били усмихнати, млади и пълни с енергия. Какво по-зареждащо от това за остатъка от работния ден? По мои наблюдения средната възраст е около 25 години, а от сигурен източник знам, че размерът на заплатата в Happy не е малък.

Започнахме на позитивна вълна и нека да завършим с такава. Освен хапването навън в обедната почивка, което ни прави по-щастливи, като се върнем на работа, няма и две мнения за Happy. Що се отнася до мен, то е само едно и е положително.

Колеги, да направим един Happy Friday 😉

1 thought on “Храненето извън офиса. Няма две мнения за Happy

  • by силвана

    Оу, трябва да светна колегите по въпроса за Happy Friday. И близо до нашия офис има едно Хепи, пък и е хувабо да се събираме по-честа заедно в извънработна обстановка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>