Как да привличаме симпатия? (част 1)

За много години, приятели! Нека 2021-ва бъде здрава и щастлива за всички! Нека я започнем с усмивка, да бъдем по-добри, по-успешни и да привличаме симпатиите у другите. Сега, в първия месец от новата година, ще ви споделя кои неща ни карат да изглеждаме по-симпатични в очите на околните.

Проявете интерес – В повечето случаи хората проявяват доза егоизъм и предпочитат да говорят само за себе си. По принцип всички се интересуваме на първо място от себе си, искаме да сме значими и важни. Може да се използвате тази черта на характера в свой плюс. Покажете на събеседника си, че той ви интересува – например като му задавате конкретни въпроси. Ако говорите само за себе си няма да създадете нови приятелства.

Изслушвайте – Случвало ли се е ваш приятел или колега да ви зададе въпрос, но да не изчака отговора, а да продължи да говори само за сене си. Често хората търсят добър слушател, на когото могат да споделят съкровени мисли и желания. Но това поведение е не само неуважително, но е също и несимпатично. Ако искате да бъдете приятен и интересен събеседник, не е нужно да казвате много, а по-скоро трябва да насърчавате другия да говори за себе си и най-важното – да го изслушате.

Дръжте на мнението си – Едно от нещата, които напрягат, е хората с непостоянно мнение. Особено тези „хамелеони“, които играят роли или се съгласяват с всеки, само, за да му се харесат или угодят. Всеки, който не иска да бъде възприеман като вятърничев или несериозен, трябва да отстоява собственото си мнение. Останете верни на себе си и не играйте никакви роли – тогава ще бъдете приети от околните такива, каквито сте: истински.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>