Да оставим добро първо впечатление

Както първите седем години след раждането са най-важни, за да стане от нас човек, така и първите седем секунди при ново запознанство са от ключово значение за първото впечатление, което ще оставим. Критериите, по които съзнателно или несъзнателно ви оценяват, са походка, ръкостискане, усмивка и как се представяте. Докато си общувате, отсрещната страна се опитва да реши дали може да ви има доверие, дали сте искрен човек и дали иска да продължи да контактува с вас и занапред.

good-first-impressionНе е тайна, че външният вид е първото, което се забелязва. Ето защо трябва да му обърнете специално внимание. Съобразете го с човека, с когото ще се виждате за пръв път, за да си създадете подходящ имидж пред него. Но нека това не ви бъде самоцел, важно е и вие да се чувствате доволни от начина, по който изглеждате.

Да закъснеете за среща е нещо, което прави лошо впечатление за вас, още преди да сте се запознали с човека, който вече 10 минути седи и ви чака. Преди да тръгнете, помислите за непредвидени обстоятелства като големия трафик и търсене на място за паркиране. Също така, ако мястото на срещата не ви е познато, проверете в интернет къде точно се намира и как се стига дотам. Най-добре ще е винаги да отивате по-рано, за да избегнете риска от закъснения.

Искрената усмивка може лесно да ви спечели симпатиите на събеседник, който не познавате. Здравото и решително ръкостискане, както и постоянният контакт с очите, също са от значение. Изправете гърба си и докато ходите, и докато сте седнали, за да вдъхнете респект и да покажете, че се гордеете със себе си.

При ново запознанство не започвайте разговора с негативна тема и самите вие не бъдете негативни. Един позитивен и весел човек винаги е приятна компания, а и прави добро първо впечатление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>