БТВ Новините: моят информационен избор

Както вече знаете, интересувам се от света около себе си и не просто от любопитство, което да нахраня с четене или гледане на жълти истории и евтини сензации, а от онзи непрестанен интерес, който е плод на желание за промяна, на търсене на справедливост, на съпричастност.

Никога не съм четяла т.нар, „булевардна преса“, защото дори историите да са верни, не ме интересува личният живот на обществените личности, политиците, артистите, музикантите и пр. Затова е личен, защото е интимен и неприкосновен. По-важно е какво правят за израстване на обществото ни, бидейки именно изявени и утвърден имена.

Вместо това предпочитам да гледам обективните и правдиви новинарски емисии, които следят и измерват пулса на новото време. Ето защо всяка вечер в 19:00 ч. пускам БТВ Новините. Харесва ми широкоспектърният им обхват: политика, общество, икономика, мода, като редакторите умело преливат темите. Попадала съм на информационни блокове, в които се прескача от частен проблем към впечатляващата реч на Барак Обама, след което отново на зрителите се представят проблемите на община Карлово.

Впечатлена съм и от екипа, който работи по създаване на новините: млади, устремени, пробивни и интелигентни журналисти. Няма я онази безочливост и арогантност, с която боравят някои от големите имена в журналистическата гилдия. БТВ репортерите са преди всичко хора, търсещи истината.

И тъй като всички ние цял живот търсим именно нея, това е една от основните причини BTV традиционно да е с най-висок рейтинг. Аз лично съм скептична към социологическите прогнози и анализи, но в конкретния случай съм склонна да повярвам, тъй като във Фейсбук никоя друга телевизия няма толкова много последователи: над 201 000. Показателна е и скороста, с която BTV News заемат лиерски позиции в социалната мрежа: 61 600 харесвания.

Препоръчвам информационния си избор на всички с високи изисквания и критерии относно начина, чрез който научават най-новото в динамичния и глобален свят.

btw

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>