Воля

Волята е могъща сила, която всички хора използват съзнателно или несъзнателно, за да насочат вниманието си към места, хора, обекти и различни енергийни феномени. Тя е дебел, ярък, плътен шнур от енергия, който умът ни използва, за да мести шнуровете там, където е, затова рядко остава неподвижна.

Да речем, че желаем да се изкачим по каменист склон, където няма прокаран път. Щом вземем това решение, започваме да търсим маршрут, по който да минем. Щом очите ни набележат пътя, волята ни започва да мести шнуровете по различни отсечки на този маршрут. Когато даден шнур попадне върху някакъв обект, той остава там, докато волята не го премести оттам и го насочи към друг обект. Щом всички шнурове се отместят, ние установяваме някакъв вид отношение със средата. Тогава тази част от нас, която едновременно осъзнава и контролира физическата плът и енергийната система, подема сложен процес на координация на физическите действия чрез задействането на шнуровете.

Волята е първата връзка между решението и действието. Тя е видима сила, която минава през всяка физическа материя, за да съедини шнура с обекта. Тя избира най-краткия и най-прекия път до целта.

Когато спим, волята си почива. При дълбок сън волята е неподвижна или се мести бавно и отпуснато. Когато се събудим и започнем да мислим, започваме и насочваме волята си наоколо.

Ти за какво използваш своята воля?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>