Топло или студено?

Все още сме в разгара на лятото и все още е доста топло. По една или друга причина обаче това понякога ме кара да се сещам за зимата и колко студена може да е тя.

„Топло или студено?” е от онези вечни въпроси като Добро или зло?, Котки ли кучета?, Нощ или ден? и т.н.
Всеки си има предпочитания и докато аз предпочитам да ми е по-скоро топло, отколкото студено, някои хора са на обратния полюс. Всяко лято си мечтаят да е зима, да е колкото може по-сурова зима, стига да не им се налага да търпят това жежко лято. Разбира се, златната среда е някъде между късната пролет и ранната есен, но у нас сме възнаградени с четири сезона, така че консенсусите не са целогодишни.

И все пак не ги разбирам. И на мен ми харесва белотата на снега… но от зимата всъщност ми харесват именно снегът и Коледата. Не ми допадат кишата, многото катове дебели дрехи, които трябва да носим или пронизващия студ, който ни вкочанява целите. Наистина ли има хора, които предпочитат да се разхождат с вледенени пръсти, отколкото да се изпотят малко на слънце? Харесва им да се навличат с пет ката дрехи вместо просто да си метнат една тениска? Или предпочитат да спят с 3 одеяла вместо с леко чаршафче? Или да обуват два чифта чорапи един върху друг вместо най-обикновени сандали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>