Светът не е безопасно място

Днес искам да ви разкажа за нещо, което привлече вниманието ми в YouTube преди време. Мисля, че беше през вече далечната 2012 г. Тогава едно видео придоби вирусен ефект и започна да се разпространява по всички социални мрежи. Може би някои от вас го помнят. В него се говореше за едно африканско момче от Уганда, което разказваше за отвличане на угандийски деца, които после стават войници в личната армия на човек на име Джоузеф Кони.

Не мога да остана безпристрастна, когато знам, че деца са отнемани от родителите им без причина. Тази семейна трагедия продължава вече 20 години в районите на Уганда, Конго и Судан. Питам се какво ли е да живееш в страх през целия си живот? А какво е никога повече да не видиш децата си? Това явно е била реалността, позната по тези места, а по-скоро звучи като филм на ужасите. Финалните надписи още не са минали, но краят по-скоро е близо, отколкото далеч.

African-KidsНаправих си труда да проуча въпроса към днешна дата. Тогава видеото активизира хора от цял свят и обществения натиск върху проблема беше голям. Сега Джоузеф Кони се крие в Судан, преследват го, за да му потърсят сметка. Аз вярвам, че ще го хванат и ще го спрат. Тогава африканските семейства няма повече да живеят в страх от него и най-сетне ще се освободят от това бреме. Тогава и светът ще стане по-безопасно място за всички ни, защото примерът с Кони показва как хората, независимо къде се намират, могат да се обединят около една идея – тази за по-добро бъдеще на децата на Майката Земя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>