Пролетни пътувания – желани дестинации

Всеки сезон е подходящ за пътуване за определена дестинация. Пролетта обаче ми е любима. Времето е приятно, а и още не са започнали дългите горещи дни. Друг плюс в този период е, че позволява разнообразие от изгодни оферти до желани дестинации.

Доколкото съм запозната, в момента масово се запазват места за почивка в последния момент. Причината се крие в неяснотата около мерките в различните държави, а и тези по границата.

Вярно е, че и тази година все още не знаем как ще се развият нещата с пандемията, ще имаме ли възможност да пътуваме свободно или ще бъдем наложени с ограничения. Въпреки това, не пречи да си имаме списък с мечтаните кътчета, които искаме да посетим и да работим върху осъществяването на целите си. Днес реших да споделя с вас моите желани дестинации за пролетни пътувания.

Винаги съм мечтаела да посетя Египет. Дори сега, пишейки тези редове, си представям жаркия пясък под краката си и вида на величествените пирамиди, облети от светлина. Тази мистериозна, древна и величествена страна, родила богата култура и известна с развитата си цивилизация, привлича като магнит със своите красоти. Сигурна съм, че поне веднъж през живота си ще посетя това мистично място.

А в древната Петра в Йордания ходили ли сте? За там също знам, че пролетният период е идеален за посещения, тъй като температурите са приятни, а и броят на туристите е по-малък. За да се стигне до каменния град, най-използваният превоз са камилите. Представям си как пред очите ми ще се разкрият издяланите в скалите сгради с пищни фасади, храмове и още безброй чудеса.

Макар и само мечта засега, аз вярвам, че скоро ще посетя тези места и ще ви разкажа за преживяванията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>