Брънч за празник и за делник

Разнообразен, елегантен или пък непретенциозен – брънчът всъщност изпълнява всички наши гастрономически желания. Като хранене, съставено от компонентите на закуската и обяда, той предлага богат избор, който ще зарадва и задоволи всички вкусове.

Брънчът обикновено преминава от късната сутрин до ранния следобед. Домашно приготвеният естествено предлага предимството да се съобразим с предпочитанията на другите и в същото време да внесем собственото си кулинарно творчество при готвене и декориране.

Хубавото на брънча е, че с него може да отбележим както специален повод, така и един най-обикновен ден в компанията на близките си хора. Може да стартираме менюто с пресни кроасани, конфитюр, мед или малка селекция от колбаси и сирена. Омлети с гъби, варени или пържени яйца във формата на сърце не само ще ни заситят, но са и удоволствие за очите. Наденички или хрупкав пържен бекон пък пасват идеално към яйцата и подсилват взаимно вкусовете си.

Гамата от напитки е също толкова важна, колкото и изборът на храна. Плодовите или прясно изцедени сокове осигуряват витаминозен удар, като добър вариант са и домашните смутита. Разбира се, излишно е да казвам, че водата е задължителна, кафето, чаят или чаша леко вино също не са за изключване.

Сладкият завършек на брънча може да включва лека торта, плодов тарт или всякакъв вид крем. Зависи от вкуса, предпочитанията, а и уменията ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>