Предколедно настроение

christmas treeУсещам, че празниците наближават щом на центъра издигнат елха, запалят градската украса и витрините се аранжират с коледни гирлянди, лампи и кристални снежинки. И ми става наистина тъжно, когато стане време да сменят цялата тази красота през януари.

Какво всъщност са празниците без предварителната подготовка – една вечер, в която вечерята се подготвя с малко повече ентусиазъм и всички столове край масата са изпълнени. Но има много големи семейства, които редовно се хранят заедно и си угаждат, готвейки си всевъзможни вкусни ястия.

Коледата обаче е повече от това. Тя е самото настроение и магията, която ви изпълва, прави ви по-добри, отстъпчиви и състрадателни. Когато кажете – коледно ми е! – имате предвид – чувствам се добър към другите, изпълнен с радост и смирение.

От друга страна Коледа винаги е била свързвана с чакането нещо да се случи. Дори идеята е такава – вярваме, че Христос ще се роди. Може би именно за това „чудото“ се предусеща още от началото на декември и самата идея го прави много по-желан и специален от всички други дни в годината. На кратко: очарованието на празника е в самото му очакване.

Накрая, питате децата какво е Коледа. О, те ще ви отговорят, че това е украсата, добрият старец с червения костюм от рекламите на Кока-Кола, елените, подаръците, снежинките и песните за рождество…

О! Коледа отдавна не е просто ден от седмицата. Тя е цяло едно годишно време – от прехода на есента към зимата до посрещането на Новата година. Коледа е необходимата светлинка за душата, време за близките и грижа за околните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>