Плетеното е уютно

Плетенето е винаги на мода, не само защото е класика в жанра на направи си сам облеклото, не само защото води традицията си от пра-пра-пра-пра бабите ни. Плетените пуловери, шалове, шапки и шошони изглеждат изключително красиви с невероятните си мотиви и преплетени шарки. Мекотата на преждата и самата мисъл, че са направени специално от любим човек ги прави много уютни и желани.

knitted sweaterПлените иделия са всеки сезон по магазините. Класическата плетка, дори машинно сътворена, е търсена, просто защото изглежда мека и внася елемента на гостоприемство и доверие у човека, който я носи. Замислете се, че ако сте в една зала и имате въпрос, най-вероятно ще се обърнете към човек, който носи плетено, а не към най-елегантната жена, която може да ви отговори надменно, не й към някой раздърпано момче, което навярно няма да разбере какво питате. Хората, които носят плетени пък изглеждат и по-достъпни.

Плетенето е една от най-големите зарибявки. Първоначално е малко сложно за разбиране, но схванете ли го веднъж и видите ли как изпод пръстите ви излиза нещо красиво само с едно просто движение, ще се пристрастите. То не отнема време и също като бродирането и шиенето е автоматична занимавка, която ви отвлича от скуката и успокоява нервите.

И не на последно място – плетенето сплотява. Когато сте с топла и мека плетена блуза ставате обект на много прегръдки. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>