Летях…

Често сънувам, че летя. Не знам какво точно означава, но чувството е много приятно. Да виждаш света от птичи поглед и сам да направляваш полета си е нещо, което птиците правят всеки ден, но на нас хората ни е чуждо. Затова ценя тези сънища, а като се събудя след тях, чувствам мозъка си освежен и все едно всичко е възможно. Тогава и денят ми става по-прекрасен.

ImaginationДа имаш крила е божествено, да можеш да летиш е свобода. От начало ме обхващаше една несигурност, като всяко нещо, което правиш за пръв път, но после взех нещата в свои ръце или по-точно – крила 🙂 Сега вече летя с лекота. Току-що проверих в един съновник какво значат такива сънища. Несигурното летене, каквото беше моето в началото, значи, че изпускате нещата от контрол, лутате се и подхождате със страх към предизвикателствата. Свободното летене съответно се тълкува по следния начин – издигнали сте се над нещата, гледате на тях с нови очи и сами управлявате ситуацията, в която се намирате. Мога само да кажа, че зад символизма в двете тълкувания наистина стоят събития от реалния живот. Важното е обаче, че сега полетът ми е стабилен, а посоката ми е известна.

Вече виждам ясно накъде трябва да поема, не летя срещу вятъра, а заедно с него – вече сме приятели, помагаме си ;). На всеки му е позволено в даден етап от живота си малко да се пообърка, да се дезориентира в обстановката, важното е след това да намери отново правилната посока, малко променен, след като се е изгубил и се е намерил, но това е за добро.

1 thought on “Летях…

  • by Лястовица

    И аз често летя насън, но понеже имам страх от височини за мен този сън съвсем не е нещо хубаво. Когато сънувам, обикновено не гледам в съновници, защото смятам, че всеки човек пречупва преживяванията си през собственото си съзнание. Всичко е индивидуално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>