Чуваш ли позитивната нота?

Да, тя се носи във въздуха като деликатна музика, защото лятото най-накрая е тук. С появата на слънцето и настроението се променя, иска ни се да сложим нещо ярко, което да изразява как се чувстваме възможно най-добре. Неслучайно това е любимият сезон на мнозина.

Happy facesДнес искам да ви кажа защо е хубаво да си позитивен и как това се отразява на теб самия и на околните. Нека започнем с теб. Някои хора усещат, когато нещо не е наред, колкото и да се опитваш да го прикриваш. Те виждат какво се крие зад нечия усмивка. Разбира се по погледа. Когато се смееш от сърце, цялото ти лице го издава, не са само устните, и всичко изглежда натурално и непринудено. Когато нещо те мъчи обаче и си сложил усмивката насила, това си личи. Тогава нагласата ти към хората става по-негативна, защото си потънал някъде в себе си и размишляваш без да забелязваш околния свят. Може би си забелязал как постепенно хората се отдръпват от теб. Истината е, че тук ситуацията е противоположна на тази с магнита, т.е. негативният полюс не привлича позитивния, а точно обратното – отблъсква го.

Тогава трябва да намериш сили вътре в себе си и да чуеш позитивната нота – първо една, а след това ще дойдат и останалите. Все трябва да има нещо положително, което ти харесва в живота ти и за което може да се хванеш. Може би ти се струва, че няма, но като помислиш малко, ще видиш, че има. Светът не е толкова страшен, колкото си мислиш. Той е красив, само че трябва да го погледнеш с други очи. Малко по малко ще започнеш да се събуждаш и да цениш себе си и това, което имаш.

Колкото и банално да звучи, промяната наистина започва в самите нас, след което се разпространява около нас. Голяма част от проблемите са причинени от това, че прекаленото много ги мислим, дори и все още да не съществуват. В главата ни обаче изглеждат напълно реални. Аз ви казвам да се отърсите и да погледнете на днешния ден като на един прекрасен ден за ново начало, за новото ви по-позитивно Аз 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>