Хора тип „Плюшкин“

Имам една позната, която пази всякакви неща. Точно като Плюшкин, героя на Гогол от произведението „Мъртви души”. Не знам дали сте го прочели, но в него се разказва за руски помешчик на име Плюшкин, който събира всевъзможни неща. Той е скъперник и заради манията му да събира всичко в двора на къщата си, тя се е превърнала в могила от вещи.

Да се върнем обаче на моята позната, чието име няма да спомена поради лични съображения. Тя също като героя не обича да хвърля нищо, попаднало в къщата й. Има килер, в който пази различни предмети и вещи.

Сред тях присъстват кутии от различни бонбони, тарелки, пластмасови чашки, запалки, монети, химикали, играчки, дрехи и какво ли още не. Разбирам, че някои неща наистина биха й послужили в някой период от време и има смисъл да се съхраняват. Други обаче просто не разбирам какво правят там, а не в кофата за боклук. Ако самите предмети имат някаква стойност, дори и сантиментална бих разбрала. Но защо му е на някой да пази излишни предмети ?

m

В това отношение аз съм на мнение, че излишните и неизползваемите вещи нямат работа в моя дом. Много обичам да подреждам предметите вкъщи и всичко да бъде поставено на точното му място. Понякога, подреждайки ги, осъзнавам, че има и излишни такива и ги хвърлям в коша.

Така всичко, което се намира на територията на дома ми, е ценно или използваемо. Определено не съм тип „Плюшкин” и с удоволствие бих изхвърлила и боклуците от килера на моята позната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>