Да се жениш или не?

Това е въпросът за много мъже. И докато хиляди млади жени тръпнат в очакване любимият им да направи първата крачка с пръстен в ръка,  същите тези възлюбени се чудят как да отложат въпросния момент във времето.

Защо се получава така? Това е топтема за разговор за неомъжените ми приятели. Самата аз не мога да скрия, че много дълго и мен ме вълнуваше мисълта, докато не си дадох сметка, че всикчо е въпрос на нагласа. Ако си непрекъснато в очакване, то човекът до теб непременно ще го забележи. Това не е много добра услуга нито за мъжката, нито за женската половинка. Мъжът знае, че нещо трябва да направи, а жената толкова се е вманиачила, че всяко време й се струва безкрайно дълго.

proposals_translations_languagesДа се жениш или не? Понякога за мъжете това не е толкова просто и розова стъпка, както на нас жените ни се струва. При нас идеята „да те вземат“ е наситена с романтични емоции, сватбена рокля, пръстен с камък, цветя, деца, обзавеждане на нов дом. Все вълнуващи преживявания. Докато за мъжа „да вземе“ означава да осигури сигурност и финансова стабилност – демек една отговорност повече, пари за рокля, пръстен, сватба, меден месец, а като дойдат децата безсънни нощи и още повече работа, че трябва да се обзавежда и детска стая.

Сгодяването е въпрос на гледна точка. Тъкмо за това жените не трябва да забравят, че понякога ще е в техен плюс да влязат в положението на мъжете. Ако цялото ви поведение не говори „Хайде, предложи ми най-сетне“, а прекарвате дните в забавление и любов, той ще се реши по-лесно, просто, защото решението ще бъде изцяло негово, а не притиснат от вас и дебнещите ви роднини.

Успех, момичета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>