Рожден ден като бал

Много мои приятелки имат малки деца и естествено те са страшно развълнувани за всичко, което предстои на децата им. Първи зъбки, първи рожден ден, всичко е вълнуващо и забавно.

Напоследък забелязвам, че за рождените дни на малчуганите се правят толкова пищни тържества, че аз дори на абитуриенския си бал нямах такова парти. Преди време работих точно в един такъв парти център и отблизо се запознах с вълненията на майките. Организират се огромни тържества, с всевъзможни лакомства и мезета за родителите, украси които не могат да бъдат достигнати и от най-смелите ти мечти. И всичко това разбира се струва маса пари. А милото детенце дори не разбира, че то би трябвало да е героя на деня, но сякаш неговата роля е заета от амбициозната майка. Честно да ви кажа не го разбирам това. Едно време мама приготвяше сандвичи, пихме сок, играхме, духаме свещите и както се казва „Кой от където е“. Сега сякаш всичко се прави не толкова да зарадват отрочето, а по-скоро да покажем възможностите си, защото нека си говорим откровено, кое дете на една година би разбрало, че партито му е с тема еднорози, дори и на две години да е, това че Елза и Ана му пеят песни, също не би ги развълнувало. Идва следващия момент, на тържеството пристигат майките с фризури и грим като за сватба и рокли, които по никакъв начин не се вписват в детската обстановка. А децата са облечени с най-новите си и скъпи дрешки, които дори не са им удобни за игра. Доста странно разбиране за детско парти. Честно казано, ставала съм свидетел на толкова смешни сцени, в които съвсем се забравя истинския повод за събирането.

Но нека всеки празнува раждането на детето си по какъето начин иска. Моята мечта е да имам къща с прекрасен двор, на който да събера приятелите на децата ми, да приготвя сладки и кексчета за тях, а децата да не спират да играят, така разбирам аз един детски рожден ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>