Парфюмът, моя приятел

Всеки човек си има слабости, страсти или хоби. Моята най-голяма страст са парфмите. Обожавам аромата на цветя, на ориенталски нотки, на жасмин, общо взето обожавам хубавите миризми. Обичам дрехите ми да ухаят на любимия ми парфюм и най-много обичам да усещам парфюма си върху дрехите на съпруга ми.

Когато бях малка си мечтаех да си имам свое собствено магазинче за парфюми и козметика. Майката на една моя приятелка имаше такова, но не мога да кажа, че имаше особено богат асортимент от парфюми. Все пак в моето детство парфюмите бяха доста скъпи, трудно достъпни, на пазара имаше основно нисък клас тоалетни води, но това по никакъв начин не ме притесняваше. Обожавах да ходя в парфюмерията и със спестените ми пари от джобните си купувах някое мъничко шишенце от вълшебните аромати. Парфюма за мен не е просто аромат и не е средство, с което просто да се напръскам, за да мириша добре. За мен това е спомен, връщане към минал, скъп момент. Според мен няма човек, които да не свързва аромата на познат парфюм с някакъв момент от живота му. Когато се напръскам с някой от старите ми парфюми, които съм използвала като тийнейджърка моментално съзнанието ми ме връща в онези прекрасни, безгрижни моменти, напоняйки ми за бляновете и копнежите, които съм имала тогава. Напомня ми за някое весело преживяване с приятелките ми. Това усещане ме изпълва с радост и топлина. Имам си любим аромат за зимата, есента, птолетта и лятото, никога не е един и същ парфюм. Имам си любим аромат, когато ми е весело, имам си аромат за дните, в които се чувстам леко унила, повдига ми духа, имам си аромат, с който искам да съм забелязана и такъв, който си е само за мое собствено удоволствие. Общо взето моят парфюм е моят най-добър съюзник в ежедневието и моят неизменен другар.

Сигурно ще ви се стори странна тази моя страст, но все пак както се казва- всеки луд с номера си. Аз съм луда за парфюми! А кой е вашия любим аромат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>