Обичам ви, несъвършенства

Хайде да вдигнат ръка тези от вас, които са с перфектни тела. А колко от вас са се приели за съвършени? Ако вече сте го направили, то искрено ви поздравявам за смелостта ви и за щастливия начин на живот, който сте приели. Ако пък не сте, то днес ще ви накарам да заобичате несъвършенствата си и да разберете, че те са нормални.

Представата за това, че всяка жена трябва да има чип нос, да е с дълги крака, да няма целулит, да е с гъста коса, гладка кожа и скъпи дрехи, днес се насажда от социалните мрежи. За да приемете тази действителност за истинна обаче, е необходимо да се замислите, че там властват филтрите и позите. Трябва да осъзнаете, че идеалното е възприятие, а не наложена тенденция.

Радвам се, че има много инфлуенсъри като Бри Ленехан, които показват истината. В техните профили може да откриете съвършените снимки, които властват навсякъде. Но заедно с тях са и кадрите, които не са нагласени за поза. Там са всички моменти, в които коремчето изглежда подуто, целулита си личи, както и текстурата на кожата. Но въпреки това жената пак трябва да е усмихната.

На мен много ми допада примера, който дават хора като Бри. Те показват, че колкото и да тренираш и да се опитваш да се храниш здравословно, тялото не е идеално. То се променя с времето и това е нормално. Не може всички да сме еднакви и този факт е прекрасен, защото ни прави индивидуални.

Темата, по която пиша, е клише и същевременно табу. Обаче ако знам, че днес ще помогна на една жена да види света по-красив, защото самата тя се чувства така, то значи мисията ми е успешна. Напомням ви да не търсите съвършенството, а истинското. Защото само то има значение и го разбирате, чак когато е късно. Обичайте се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>