Защо да направите домашна градина за семейството си

Отглеждането на плодове и зеленчуци вкъщи носи полза за цялото семейство. Днес ще ви кажа някои предимства на домашната градина, които да ви вдъхновят да си направите своя.

  1. Време за семейството: Градинарството е семейна дейност. Деца от всички възрасти могат да участват, като преместват почвата, поливат или берат плодовете. Всички членове на семейството могат да участват.
  2. Повече плодове и зеленчуци: Децата, които отглеждат свои собствени зеленчуци, често са по-склонни да опитат тези и други храни от природата. Обикновено са по-склонни и по-свикнали да ядат плодове и зеленчуци.
  3. Живот на открито: Да се занимаваш с градина е ежедневна работа, в която децата се радват и се забавляват далеч от екраните. Това е още един вариант да прекарвате свободното си време, без да имате нужда от видео конзоли или гледане на телевизия.
  4. Образователен инструмент: Много градски деца почти не знаят откъде идва храната, с изключение на това, което учат в училище. Ще се изненадате обаче, че някои даже не знаят дали чушките се берат от храст или дърво или откъде идват лещата.
  5. Отговорност: За поддържане на градина е необходимо да се установят различните задачи, които трябва да се изпълняват, и да се възложат на различните членове на семейството. Важно е да бъдете постоянни и всеки да се грижи за своите задачи, тъй като в противен случай очакваните резултати няма да бъдат получени и няма да има какво да се събере.
  6. Намалява стреса: В градината можете да се порадвате на спокойствие, тъй като това не е дейност, при която е необходимо да следвате бързо темпо, а проста и рутинна работа, която се променя според сезона. В зеленчуковите градини човек живее тихи и безмълвни моменти и всъщност той се използва като терапия за възрастни хора.
  7. Търпение в изобилие: Следвайки темата за ползите на градинарството срещу стрес, в допълнение към ягоди или домати, в градината се отглежда и търпение. Необходими са няколко седмици, за да постигнем резултати – нещо, на което не сме свикнали в днешно време. Ето защо е интересно да организирате семената така, че да имат различни моменти на растеж, така че децата да не губят илюзията за началото.
  8. По-свеж от всеки: Разбира се, ако градината се намира в задния ви двор или на терасата, това, което консумирате, ще бъде идеално свежо и в оптималната точка на зрялост, защото самите вие ще се уверите в това.
  9. Лично удовлетворение: И децата, и възрастните изпитват лично удовлетворение от набирането на зеленчуци и приготвянето на храна, която са отгледали сами, тъй като виждат, че всяка работа ражда плодове.
  10. Познаване, обич и грижа за природата: Всичко това ще накара децата да знаят повече за природата и като знаят нейните тайни, ще ги накарат да я обичат повече и да се грижат за нея и да я съхраняват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>