Уважение към родителите

roditeliАз имам много силна връзка с моите родители и смея да твърдя, че те са най-добрите ми приятели. Те са хората, които са отдали целия си живот за да ме отгледат и възпитат добре. Смятам, че благодарение на техните грижи, любов и внимание съм една достойна личност. Последното прозвуча малко самовлюбено, а аз не искам да изтъквам положителните си качества.

Желая да призная уважението и любовта си към тях. Ще съм им признателна завинаги. По моите наблюдения в днешно време много голям процент от младите хора не уважават достатъчно по-възрастните хора, в частност родителите си.

Познавам семейство, което има две деца. Те са интелигентни и възпитани хора, и всеотдайни родители. В желанието си да им угодят обаче, са ги поразглезили малко, поне според мен.

Към сегашния момент децата са тийнейджъри и изобщо не слушат майка си и баща си. Вечер закъсняват, в училище не са особено добри, отговорят на родителите си. Те от своя страна ги наказват, но без резултат. И аз на техните години бях луда глава, но все пак зачитах семейните ценности. За мен думата на по-възрастните е закон.

Моето мнение е, че отношението на децата към околния свят идва от възпитанието и семейната среда. Не трябва да се изпълняват всички прищевки на децата, защото така стават лигави и свикват с всичко наготово. Апела ми към тях е да ценят и обичат своите родители, защото тях един ден няма да ги има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>