Щрак! Ето го крадеца!

Напоследък рядко гледам телевизия. Така де, не ми се слуашат манипулирани размисли и страсти за протестите, кой кого предизвикал, плоските разсъждения на претендентките тази година за най-(не)красива българка и пр. Обаче миналата вечер си търсех фон, докато готвя, та пуснах БТВ новините.

Един от репортажите представяше запис от камери за видеонаблюдение, инсталирана в клон на банка, откъдето жена измъква с измама огромна сума. На видеото ясно се виждаше дама на средна възраст, топчесто лице, коса, подстригана на нивото на ушите и други детайли.

Та накъде ми отива мисълта. Споделям всичко това, защото ако органите на реда оттук насетне си свършат работата, престъпницата може да бъде заловена за часове благодарение на високотехнологичната охранителна камера.

С интерес ще следя развръзката на тази случка, защото да си призная, нямах и на идея, че видеонаблюдението е достигнало такива върхове, представяйки жива картина, благодарение на която може да преброите бръчките по кожата на заснетото лице.

Сега вече разбирам защо този тип системи са задължителни по закон за институции и офиси, където се борави всекидневно с пари, автогари, училища и др. Всичко се прави в името на по-сигурно и некриминално утре.

obektiv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>