Детски книжки от издателството на Светослав Кантарджиев

Бяхме с дъщеря ми в една книжарница, исках да си избера 2-3 романа за плажа – остава по-малко от месец до лятната ни почивка, а само тогава имам достатъчно време, за да се насладя на хубава книга. Малката обаче пожела и тя като мама „да си чете нещо“, въпреки че все още не е в кой знае колко добри отношения с буквите, какво остава с целите думички 🙂

3Попитахме продавачката в книжарницата за някои нови детски приказки, а тя побърза да ни препоръча сборници с приказки като „Спящата красавица“, „Снежанка и седемте джуджета“ и други подобни, които баба й отдавна й е разказала и вече са й клише. Искахме нещо, което не сме чували досега. Оказа се, че има нещо и за нас – поредица от книжки, съдържащи народни приказки от цял свят, които аз лично дори не бях чувала. Отворихме да разгледаме някои от тях – бяха със страхотни илюстрации и преведени от различните езици на подобаващ за децата, лесен език.

Веднага си купихме 4 от тях, а аз изглежда няма да мога толкова да си чета моите романи, колкото ще чета приказки на малката, но това е тежката и приятна съдба на отдадения родител 🙂 Ако случайно и вие желаете да се сдобиете с някоя от тези книжки – издават се от „Ню Медиа Груп“ на издателя Светослав Кантарджиев и предполагам, можете да ги откриете в повечето книжарници.

Аз лично се радвам, че дъщеря ми проявява интерес към книжките – може би нещата опират най-вече до личен пример – все пак тя видя от мен. Безценно е за всяка личност, още от най-ранните си години, да се научи да обогатява мирогледа си с книгите, а не само с видимата си среда, и се надявам, че ще успея наистина да предам това и на дъщеря си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>