Щатите така, както ги видях аз

4774969319_ed5025b53d_zМалко от вас знаят, че имах възможността за няколко месеца да поработя в щатите. Беше част от един съвместен проект. Впечатленията ми оттам са по-скоро позитивни и сега разбирам как някои хора намират живота там за привлекателен. В Америка нещата наистина се случват по правилния начин и на едно доста професионално ниво.

Първото нещо, което ми направи впечатление, е редът в тази страна. Всичко е както трябва, на мястото си, за всичко е помислено предварително. Хората там се грижат за околната среда – рециклирането е много популярно.  Няма нужда да споменавам чистотата – никакъв боклук не се мотае наоколо и така трябва да бъде. Законите се спазват, а това, което кара хората да ги спазват, не са само огромните глоби, но и тяхното самосъзнание.

Американците обичат т. нар. small talk с чужденци. Винаги ще те попитат откъде си, ще се заинтересуват от родината ти. Тяхното специфично чувство за хумор не може да се усети от всеки.

Животът в щатите е лесен. Ако работиш, ще може да си плащаш наема, да имаш пари за храна и дори да спестиш. Всичко е много евтино за техния стандарт на живот, защото там конкуренцията е жестока и защото е произведено в страни, където цената на труда е много ниска.

Обслужването на клиенти е на най-високо ниво. Винаги може да върнеш нещо, което си купил, било то заради дефект, или без причина. Ще ти върнат парите или ще го заменят без проблем. Там правилото, че клиентът винаги е прав, важи с пълна сила. Компаниите са загрижени за обществения си имидж, така че правят всичко възможно да угодят на клиентите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>