Образователни анимации за децата

Всички деца обичат да гледат анимационни филми. Всеки от нас също го е правил като по-малък. Помним Том и Джери, Ну Погоди, семейство Флинстоун и редица още класики от едно отминало време.

Днешните деца също имат своите филми, които ще бъдат техните „класики“ след двайсетина година може би. Поне през две-три години, ако не и по-често се появява някое анимационно филмче, по което децата пощуряват. Въпросът днес обаче не е дали се случва, а как се случва.

effective_tv_rules_for_kidsКолкото и да се опитваме, не можем да опазим децата от анимационните филмчета и телевизиятаи. Те винаги ще оказват влиянието върху детското съзнание, но знаейки това, ние можем тактично да насочваме малчуганите към по-образователни програми. Има анимациики, които разказват за реални събития, исторически периоди, любопитни факти и т.н., които дават полезни съвети и знания на децата. Спомням си, че по едно време излъчваха семейство „Защо, защо“ и то беше именно с подобна насоченост. Попадала съм и на една анимациика, чиито основен сюжет се върти около група ученици, които започват да пишат в училищен вестник. Пътуват из целия свят и интервюират различни хора, обсъждат различни теми от сферата на глобалното затопляне, изсичането на горите, биоземеделиото и т.н. Много е увлекателно, а сериозни теми са представени по лек начин, за да ангажират детското съзнание без да го натоварват.

Има е други подобни филми. Това са само два малки примера, на които аз съм попадала, но вие вероятно се сещате и за други.

Наистина ми се иска децата ни да растат в една по-добра среда, да са по-можещи и знаещи и да са най-вече умни. За да станат такива обаче, трябва да ги насочваме и да им помагаме. Не им пречете да се забавляват и да гледат телевизия понякога. Просто имайте предвид, че някои предавания са наистина образователни, докато други не са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>