Най-важна е консултацията със специалист!

Не веднъж в блога съм засягала темата за неспособността на много хора да полагат необходимите грижи за себе и за близките си. Обикновено такива личности вървят напред в живота си с мисълта, че са неуязвими. В моето обкръжение има едно такова семейство от Пловдив, за които такова нещо като досадни болести и инциденти не съществуват. Използвали лекове от природата и вярвали на народната медицина. Да, обаче, никога не трябва да казваш голяма дума. На това ме е научил животът и не напразно. Мъжът получи анална фисура – заболяване, за което знаеше малко и бе изключил всякаква вероятност някога изобщо „да го хване такова“. Като цяло аналната фисура представлява малка раничка на лигавицата на края на правото черво към входа на ануса. В последствие раничката се превръща в хронична силно болезнена язвичка. В крайна сметка решиха, че най-добре да отидат на лекар. Благодарение на упоритостта им лечението продължило дълго и се наложила операция. Попаднали на д-р Антон Тодоров, от медицински център „Фама“, както ми разказаха по-късно, който бил много дискретен и услужлив. Бил отговорен човек  и им давал нужните напътствия в периода след операцията. Ходили при него достатъчно пъти, за да му досадят, но той бил изключително разбран и много им помагал. Сега семейството се чувства по-добре. Мъжът, защото е излекуван, а жената – защото спря да се тревожи.

За съжаление моите познати са само представителна извадка за всички онези хора, които не от срам, а от чист инатлък specialists_homeвъзпрепятстват сами оздравяването си. В случая на анална фисура е имало и притеснение от прегледа, тъй като състоянието е много болезнено. Това обаче не оправдава харченето на пари за билки от лечители, за мазила от ветеринарни аптеки и други подобни, които се препоръчват от уста на уста за заболявания в областта на ануса. Лично аз винаги съм смятала, че когато човек почувства някакъв дискомфорт и забележи, че още първите дни не минава  е  най-разумно да се консултира със специалист. Ако се нуждае от проктолог – то отзивите са положителни за д-р Антон Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>