Как да привличаме симпатия? (част 2)

Привет! Как сте? Готови ли сте за втората доза съвети за привличане на симпатия у другите? Продължаваме тогава със следващите стъпки:

Тренирайте паметта си – Сещате ли се за някой, с когото сте се запознали вече, но всеки път той ви пита за името? Не е приятно усещането. Защото, ако не си спомняте дори името на човека, създавате впечатление, че не се интересувате от него. Запомнянето на името е един от най-добрите комплименти, които може да направите на някого.

Усмихвайте се често – Всички копнеят за обич. Но какъв е най-добрият начин да сигнализирате на другите, че ги харесвате? Съвсем просто – с усмивка. Чрез този малък жест човекът отсреща се чувства забелязан и оценен като личност. Не напразно веднага харесваме хората, които се усмихват. Така заразяват и нас с оптимизъм, привличат ни и ни карат да се чувстваме добре. Усмихвайте се!

Езикът на тялото – Понякога даден жест струва хиляда думи. Непрекъснато изпращаме сигнали чрез невербална комуникация, например с ръце, кръстосани пред тялото в защита. Винаги заставайте в отворена поза, за да покажете готовност за комуникация и да не създавате ненужни бариери. Хората, които се обръщат директно към събеседника си по време на разговор, поддържат зрителен контакт, не кръстосват ръце и имат здраво ръкостискане, правят положително и приятно впечатление. Леко, ненатрапчиво докосване от време на време също гарантира близост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>