Изкуство с полза за дома

Красота, ползи за дома и ориентир за качествен въздух. Това е скандинавският мъх, който все повече виждаме вложен в ръчно направени изделия за декорация. За да разберете, че той е не просто модерен, създадох този текст с допълнителна информация.

Скандинавският мъх и известен още и като рендиерски мъх. Той се среща предимно в арктическите и субарктическите региони. Важен източник на храна е на рендиерите и северните елени, особено през зимата, когато другите растения няма. Мъхът е изключително устойчив на екстремни метеорологични условия и може да абсорбира и съхранява вода в големи количества – именно това го прави отличителен от другите видове. Освен това, поради своята способност да абсорбира тежки метали, скандинавският мъх се използва за проследяване на евентуални замърсявания.

Заради красотата и ползите си, се влага и в изкуството, като допълнение към модерния скандинавски стил на обзавеждане. Ето защо скандинавскят мъх в дома е естествена и екологична декорация. Той се използва в живи стени, терариуми и като декоративен елемент в различни интериорни решения като например картини и сувенири.

Скандинавският мъх е изключително лесен за поддръжка и затова е предпочитан както за дома, така и за офис или обществена среда. Той не изисква почва, поливане или пряка слънчева светлина, което го прави идеален за вътрешна декорация. Важно е да поддържате влажността на въздуха на подходящо ниво, за да запазите мъха мек и жив. Ако мъхът изсъхне, може да го овлажните леко с воден спрей. За да се насладите максимално на неговата красота, поставете го на място, където не е изложен на прекалено много директна слънчева светлина или висока температура.

Вкъщи и аз имам сувенир във формата на дърво, чиято корона е обсипана с разноцветен скандинавски мъх. Използвам го особено през зимните месеци, за да следя влажността в спалнята ми. Наистина е много практичен и красив. Препоръчвам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>