Дали пък не си скрит интроверт?

OutgoingIntrovertStrugglesЗнаете ли, че съществува такова понятие като „outgoing introvert“. Не знам какъв му е точният превод на български, може би „скрит интроверт“ или нещо такова. Това е човек, на когото интровертността не му личи и може даже да бъде сбъркан с екстроверт. На моменти той е обратното на интуитивен, та дори може да отговаря на оксиморонското описание „предсказуемо непредсказуем“. Има няколко признака, които могат да ви подскажат дали сте скрит интроверт. Темата ще е интересна, така че продължавайте да четете.

Ако идеята за впускане в приключения ти се струва безкрайно примамлива, то може би си скрит интроверт. Обаче това, което те привлича, е самата идея за преживяване на нещо ново, та дори и откачено. Проблемът идва, когато трябва да пристъпиш към действие – съвсем скоро осъзнаваш, че ще ти е по-комфортно да си останеш у дома. Тук се проявява нуждата ти да бъдеш сам, даже ставаш раздразнителен, ако времето за себе си не ти стига. Не разбираш как някои хора не се изтощават да бъдат постоянно заобиколени от други такива.

Конфузната тишина не ти е по вкуса. Ще се опиташ да измислиш нещо, за да я разчупиш, дори и да звучи глупаво и не на място. Въпреки че си дружелюбен и  разговорлив, рядко споделяш твърде лична информация с хора, които не чувстваш близки.

Понякога ти е трудно да изключиш мозъка си – той постоянно анализира вече случили се събития, мисли за следващата ти стъпка в живота или пък се стресира от това, което предстои.

Има вероятност да тръгнеш по кариерен път, който екстроверт би избрал. Обичаш да водиш смислени разговори, да контролираш нещата и да ръководиш. Когато си си вкъщи обаче, обичаш да релаксираш сам или в тесен кръг приятели, които добре познаваш и не те натоварват психически.

Скритите интроверти не харесват да тъпчат на едно място що се отнася до личностно и кариерно израстване. Не им допада и да са поставени в твърде задължаващи ситуации, от които не могат да излязат бързо сами. Пример за последното са фирмените партита, на които по принцип не обичат да ходят, но когато отидат, не биха искали да разчитат или изчакват някой друг, за да си тръгнат. Предпочитат свободно и самостоятелно да вземат решение кога да го направят.

1 thought on “Дали пък не си скрит интроверт?

  • by Джина

    Не знам дали съм скрит или открит, но определено съм интроверт. Ако ми се случи да излизам две вечери подред и вече се чувства изтощена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>