Да се вдъхновим!

keep-calm-and-inspire-someone-5Когато бях малка, за пръв път в един филм видях как хората имат цяла стая за дрехи и обувки. Тогава много се впечатлих и се замечтах, като порасна, и аз да имам такава. Това съответно не стана. Аз обаче продължавам да си мечтая, но леко съм трансформирала приложението на моята стая – тя няма да е за дрехи, а за вдъхновение. Да, вдъхновяваща стая.

Представям си я със стени в светли тонове и бели мебели. Ако може, искам вътре да влиза много естествена светлина. И за да й придадем малко цвят, ще използваме цветни аксесоари – я някоя възглавничка, ваза с цветя или картина. Представете си да имате стая, която да обзаведете по ваш вкус и където да се вдъхновявате, просто седейки там. Това е нейното истинско предназначение.

Защо пък да не напишете и писмо на бъдещото си аз, което да отворите след една, две, пет или десет години. Разкажете му за себе си, как се справяте, как сте стигнали до тук, направете си анализ точно в този момент, напишете му какви цели си поставяте… На бъдещото ви аз ще му е интересно да го прочете, повярвайте ми. То ще е свидетел какъв дълъг път сте изминали оттогава.

Учете се от хора, които ви вдъхновяват. Прочетете мъдростите на Далай Лама, четете вдъхновяващи цитати, записвайте си ги. Най-добре си направете тефтер с мотивиращи мисли и цитати, който да разгръщате, когато имате нужда от повдигане на настроението. Може да си записвате и ваши позитивни мисли. Това ще бъде един позитивно-вдъхновяващ тефтер, направен от вас за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>