Да изучаваме сами английски

samoobuchenie
Здравейте, приятели!
При всички случаи изучаването на английски с преподавател е най-добрият вариант, но съм наясно с това, че има много хора, които имат желание да научат английски, но или нямат финансова възможност, или подходящо време за посещаване на уроци и курсове, или пък живеят в малки населени места, където нямат достъп до организирано изучаване на езика. На тези хора искам да съм полезна с днешния си материал, като им дам някои съвети за това, как да организират самостоятелното си обучение по английски.
При изучаването на английски език няма маловажни неща, всичко е важно – граматика, лексика, произношение, всеки аспект има много нюанси и трябва да подходим към тях внимателно. Затова са и следващите ми съвети.
Граматиката е основата на езика. Само усвоявайки граматиката, вие ще може да получите езиков усет. Не се старайте да заучавате механично правилата. По-добре учете цели изречения, свързани с правилата, те са конкретни и се помнят много по-лесно. Добре ще е да правите сравнение между граматиката на английския и българския език – възникващите асоциации се помнят много по-лесно. Концентрирайте се върху основните аспекти – словоред в изречението, спрежението на глаголите, глаголните времена, склонения на съществителни и местоимения, това са най-проблемните въпроси от английската граматика, които създават най-големи трудности при изучаването на езика.
Безспорно за доброто научаване на езика огромно значение има и произношението. Правилното произнасяне на звуковете в английския не е лесно и трябва да се занимавате постоянно. Правете сравнение със звуковете в българския език, обърнете внимание на разликите. Отработвайте пред огледалото произнасянето на отделни звуци, които не съществуват в нашия език. Гледайте англоезични телевизии и се опитвайте да възпроизвеждате изразите, като запазите интонационния модел. Учете английски песни и стихове и ги възпроизвеждайте на глас, като се стараете на повторите оттенъка на звученето. Общувайте с англоезични събеседници в интернет, забравете страха и срама, само така ще може да доближите произношението си до английското.
И не на последно място за доброто познаване на езика има лексикалният запас, с който боравите. Необходимо е да положите усилия за запомняне на отделни фрази, думи, често използвани словосъчетания, фразеологизми.
Надявам се, че съм ви била полезна. И не забравяйте, че най-важното е постоянството и усърдието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>