Да изпратим пролетта подобаващо

Single-serving-pies-with-wild-strawberries-600x799Най-любимият ми сезон  е пролетта, но точно този момент, в който захожда към лятото. Точно тогава зреят ягодите, малините и всички онези разкошни плодове, който подсъзнателно свързваме с романтични десерти и изкусителни преживявания 😉

Преди няколко дни попаднах на няколко разкошни рецепти с тези сладки, сладки червени миньони, които, да си призная честно, префасонирах по свой вкус. Резултатът: вкусни гофрети „a la Ellena“.

Тестото е лесно и всеки, който влезе в нета ще го намери. Аз записвам само основните продукти: масло, захар, яйца, брашно, ванилия, бакпулвер и прясно мляко. Направете гофретите в уред за формички или в тиган за палачинки като по-дебели кръгове. После върху тях наредете резени от вкусните плодове и чакайте да видите какъв фурор ще предизвикате сред приятелите си.

Аз го направих и установих, че когато каня гости по-емоционалният е моментът на приготовленията, следван от този приятелите ми да се възхитят  на онова, което съм сътворила. Чувството, че си се постарал да направиш нещо, да впрегнеш труда си и да ти се получи ….ммммм безценно!

После не само, че сами се изпълвате с гордост, а и получавате много комплименти, които галят ухото ви. А най-големият плюс е, че знаете, че онова, което сте сервирали е домашно, а не приготвено в съмнителни условия, със съмнително качество и безбройни Е-та.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>