Първите слънчеви очила на детето

Лятото настъпва все по-смело, температурите се покачват, а с тях и опасността от слънчевите лъчи за очите на най-малките, които нямат естествена защита от А и В-лъчите.

Така реших да взема на детето си първите слънчеви очила.

Като новобранец за такава покупка имах много въпроси – какви да бъдат рамките, какви да бъдат стъклата, какви параметри да гледам. Потърсих компетентното мнение на консултанта в избраната от мен оптика и получих отговорите, които търсех. Споделям ги с вас.

Първо – Защитните тъмни очила наистина са необходимост. Слънчевите лъчи могат да причинят тежки заболявания на очите, а увреждането започва от детството и постепенно се наслагва. Черните стъкла са особено подходящи и за децата с по-светла кожа, тъй като тяхната ретина е по-слабо защитена.

Второ – За малчуганите изберете очила с лента отзад, подобни на тези за плуване. Така ще се задържат по-стабилно на главичките им, а и ще покрият напълно очите, като не позволят на слънчевите очи да проникнат отстрани.

Трето – Първите очила е хубаво да бъдат леки, устойчиви и от нечуплива материя. Стъклените лещи са доста по-тежки и лесно могат да се надраскат или счупят. Съвременните пластмасови лещи са висококачествени и много по-подходящи за децата.

Четвърто – Изберете лещите в неутрални цветове. Такива могат да бъдат зелен, кафяв или сив. Те създават комфорт на очите, не променят цветоусещането и повишават контраста.

Пето – За да сте спокойни, че не взимате „менте“, купете слънчевите очила на детето от оптика. Така си гарантирате, че ще получите надеждна защита от UVB и UVA-лъчите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>