Замаскираната чалга

Галена-1Кой би предположил, че чалгата до такава степен ще се развие, че ще претендира да се нарече поп. Не рядко, превключвайки каналите, съм засичала изпълнителки, които отчайващо много се опитват да заменят етикета „чалгарки“ с нещо далеч по представително, според тях. Нямам идея какво си мислят, но зная  какво аз виждам и няма да се посвеня да го споделя.

Независимо, че вече забелязвам и песни, които имат силно изразено поп звучене, види се, че са на светлинни години от него. Самата аз слушам поп, и намирам чалга певиците, дето се мъчат да придобият поп визия и маниери, как все повече заприличват на гротески. Според мен, грешни продуценти ли, певици ли, какви ли други са си помислили, че ще придърпат на своя страна и почитателите на друг музикален жанр като сменят звученето на песните си.

Грешка, драги! И да го смените, чалгата си е чалга. Певицата е прекалено направена, прекалено маниерничи и прекалено изтъква „красотата си“. Това не е типично за попа. Текстовете, макар и префасонирани са си на все така лошото и елементарно ниво и дори нямат общо с тематиката на попа. Така че, дори да е най-хубава и добре изпипана като качество на видеото песен, от километри си личи кое е чалга и кое не. Въпрос на излъчване. Така че съсредоточете си се върху вашата таргет група, тя и без това е достатъчно голяма, и продължавайте да ги радвате с типичните си изпълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>