Всеки има нужда от прегръдка

Прегръдката е физически израз на добри чувства, на обич към някого. Тя носи топлота и е мехлем за душата. Същевременно прегръдката говори толкова много за отношенията между хората. Тя може да е сдържана, приятелска, нежна, силна, обгръщаща или задушаваща. Зависи от емоцията, която изпитва човек.

Fenton-Chiropractor-hug
Аз бих определил прегръдката като най-значимият източник на внимание и топлота, който човек може да предаде на друг човек или дори животинка. Тя е проява на грижа и защита. Ето защо едно дете иска да бъде прегърнато от майка си – търси сигурност и внимание.

Прегръдката между влюбени е по-скоро израз на желанието да се поддържа физически контакт между двамата. Освен това с докосването между влюбени се отделя по-голямо количество ендорфин в кръвта и кара хората да се чувстват щастливи. Преди време четох, че консумирането на шоколад спомага за същото, целувката също – все неща, които водят до пристрастяване. Същото важи и за прегръдката.

Хората се прегръщат и когато са искрени един към друг – отварям се за срещуположния и съм готов да го приема близо до себе си. Прегръдката е още израз на щастие. Когато сме залети от радост можем да прегърнем дори непознат. Тя е белег за нашата еуфория, която води до невъздържаност. Когато сме щастливи сме склонни да обичаме всичко и всеки. Освен това хората, които са по-често  прегръщани са по-щастливи.

Т.е. прегръдката казва всичко, тя е важна част от живота ни. Прегръщайте повече и давайте възможност да бъдете прегръщани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>