Децата в домове и фондацията на Ива Механджийска

domoveМакар в България приемната грижа да се развива с бързи темпове, все още хиляди деца у нас, много от тях с увреждания и специални нужди, се намират в домове за сираци и медико-социални грижи. Предполагам, знаете за какъв ужас става въпрос във тях и как често липсват елементарни условия за живот – Могилино беше един от примерите, който на мен ми смрази кръвта – децата все едно живееха в концентрационен лагер.

Не можем да позволим такъв ужас да продължава и в 21 век. И ако институциите не успяват да си свършат работата, то ние сме тези, които трябва да помогнем на децата, защото те са обща отговорност на обществото ни. Май забравяме за това до момента, в който пораснат и безизходицата, и травмираната им психика ги принудят да правят лоши неща.

Затова винаги подкрепям кампаниите, свързани с децата, лишени от родителски грижи. Моя приятелка ми сподели за Ива Механджийска – доскоро модел, която се е захванала с благотворителност и благородна кауза – да помага по всякакъв начин чрез фондацията си „Аз съм“ на изоставените деца, както и на тежко болните и хората с увреждания. Първата й инициатива се е провела с подкрепата на много познати лица като Никол Станкулова, Деси Банова, Диляна Попова, режисьорът Николай Мутафчиев, Светльо Кантарджиев и много други, които са участвали в благотворителен търг. Някои от тях са дарили свои ценни предмети, за които останалите са наддавали, а със събраните пари са били зарадвани деца в домовете в София, Дупница, Долна Баня и домът за деца с умствена изостаналост в с. Згалево, като са покрити нуждите им и са им били купени подаръци за Коледа.

Прави чест на Механджийска, както и на всички, които са я подкрепили за благородната инициатива.Съдейки по сайта на фондацията й – www.imfoundation.eu, това ще е само нейното начало. Дано и занапред продължава с все толкова хубави и полезни каузи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>