Учене в движение

studyАко имам едно правило в живота, то е, че човек винаги трябва да се учи постоянно. Хората сме по природа любознателни създания и искаме да се усъвършенстваме. Не сме просто любопитни като кучето, което си вре носа навсякъде, притежаваме нещо много повече от това.

Но да се върнем на темата. Истината е, че много често ни се налага да учим в движение и честно казано аз нямам нищо против това. Ако се замислите за първите си месеци на някоя нова работа, колкото и теоретични познания да сте имали в началото, повечето неща се усвояват в движение т.е. с практика.

За да си добър програмист, трябва да имаш някакъв IT опит. Но повече от всичко ти трябва да пишеш кодове ден след ден. Доброто писане на статии или дори на книга се усвоява само с повече писане. Художникът става по-умел с четката, колкото повече си борави с нея.

Без значение с какво се занимавате, ако не го практикувате и ако не търсите нови пътища за развитие и подобрение, ще се застопорите на едно място. А да седиш на едно място, може да бъде пагубно за всеки човек и особено за по-креативните. Учене, четене, проба. Това е правилната формула. Ако пробата е неуспешна, се връщате на точки едно и две и пробвате пак. Важното е никога да не спирате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>