CV-то: правилно и грешно

Все повече млади хора се борят на пазара на труда за по-добра позиция, по-добро заплащане, по-сигурна работа, вероятно в по-голяма и подредена фирма.

Няма лошо, така и трябва. Хубаво е да знаят накъде са тръгнали и докъде искат да стигнат. За да успеят обаче има две важни стъпки, през които трябва да минат. Да ги повикат на интервю за работа и да ги повикат на работа след интервюто. Затова с надеждата да помогна на кандидат работягите, ще ви предложа няколко съвета за това как да оформите CV-то си.

Best-Cv-Formats-Pakteacher-4Първо, опитайте се да бъдете иновативни. На някои работодатели им е писнало от едни и същи документи, които получават постоянно. Малко разнообразие се явява като глътка свеж въздух и никога не е излишно. Можете да пипнете дизайна, да си направите онлайн CV и какво ли още не.

Второ, персонализирайте. Мислите от гледнa точка на рецепиента т.е. този, който гледа CV-то ви, опитайте се да се поставите на неговото място и помислете коя е по-важната информация, върху която да акцентирате. Добавяйте, променяйте, изтривайте и пренареждайте данните за вас в зависимост от длъжността, за която кандидатствате. Ако сте имали опит като сервитьорка, това не е много важно, когато говорим за издателски бизнес например.

Трето, направете си експеримент. Махнете си снимката от CV-то (което задължително трябва да има снимка) и го дайте на някой познат. За предпочитане на по-възрастен човек и ако той работи на по-ръководна длъжност – още по-добре. Помолете го за коментар, но без да разкривате чия е тази автобиография. Така ще бъде по-честен и вие ще можете да се възползвате от казаното.

Има още много неща, които могат да се кажат, но според мен това е най-важното. Успех на всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>