Опари ли Цветан Василев вложителите в КТБ със стотици милиони?

www.politika.bgЦветан Василев, който отчайващо много прилича на Милко Калайджиев, се оказа много по-хитра лисица от него. Единият лансира фолк певачки, а другият – жонглира със суми, доста обемни на хартия:)

На всеки обаче му идва времето. Една лъжа не може да бъде крита вечно особено когато се говори за пари. Там всичко рано или късно става ясно, защото е в интерес на всички. Ако се чудите за какво говоря – прегледайте последните материали на Капитал, а също и тези от миналата година, отнасящи се до КТБ и Цветан Василев. Може и да не повярвате на прочетеното, но моето лично мнение дотук е, че става въпрос за пирамида с размери, каквато не съм вярвала, че може да има у нас.

От 2011г. насам Василев като председател в КТБ е отпускал кредити за огромни суми на фирми, свързани с него, които по никакъв начин не биха могли да покрият сумите. Т.е. несъбираеми кредити. Тази измама е можела да остане скрита сигурно още много дълго време, ако сумата на отпуснатите кредити не е надвишила капитала на банката. А позволеният процент от общия капитал, позволен за отдаване по кредити е само 25%! И тези огромни суми пари, разбирате че не са били отпуснати от джоба на Василев (който сигурно си е определил доволно висока заплата), а от джоба на обикновените хора, оставили парите си на депозит в Корпоративна търговска банка! И аз преди години си мислих да ползвам услугите й, и много се радвам, че избрах друга банка за целта. Защото утре, при един по-черен сценарий и развитие на нещата може да се окаже, че банката няма и половината нужни средства в наличност, за да изплати влоговете на вложителите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>