Налагало ли ви се е да сменяте квартира?

Само хората, които не са се местили, могат да заявят, че това е лесна работа. Когато наблюдаваш ситуацията отстрани, може би ти изглежда така, но когато си в центъра на събитията, нещата стоят другояче. Като човек, който е сменял квартира, мога да кажа, че това е един дълъг процес, който започва месеци преди преди самото местене.

moving-house-solicitorНапишете си домашното е моят първи съвет. Дезорганизацията се избягва само с добре съставен план. Определете крайната дата на местенето, но си освободете и няколко дни след това, тъй като ви чака и разопаковане. За опаковането също е нужно време, но него може да го започнете отдалеч, лека по лека, прибирайки нещата, които не ползвате често. Ще ви е нужно и превозно средство – ван или камион в зависимост от количеството вещи. Ако нямате такъв, ще трябва да си наемете. За товаренето също ще ви трябват хора освен ако нямате много приятели от мъжки пол, които да се погрижат за багажа ви.

Групирането на вещи преди преместването им улеснява процеса независимо дали това ще са кашони или торби. Тук идва на помощ изкуството на опаковането. Както ви е известно, кашоните имат правилна форма, което спомага за нареждането им един върху друг в камиона – имайте го предвид. В сравнение с найлоновите торби, те са и по-издържливи, което значи, че вътре могат са се слагат и остри предмети. Торбите са подходящи за леки, меки и нечупливи вещи като одеяла, дрехи и хавлии. Първото нещо, което трябва да разопаковате, са нещата от банята и кухнята (изключваме леглото в спалнята, разбира се), защото от тях ще се нуждаете най-много на първо време, след това малко по малко може да се заемете и с останалото.

Желая ви успех с местенето и дано мине гладко 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>