ЕОС Матрикс и човечността в трудните моменти

По-личните неща обикновено не споделям в блога си, но днес искам да ви разкажа нещо хубаво.  Понякога материалите в блога са с негативен оттенък, а се смятам за позитивна личност, която умее да усмихва и другите, и то дори в по-трудните моменти 🙂 Та по същество:

Наскоро бях съкратена от работа – малката фирма, в която работя, имаше затруднения с ликвидността, което наложи аз и повечето й служители, да бъдем съкратени. Та от няколко дни усилено си търся нова работа, и обикалям като шантава по интервюта.

Overwhelmed woman holding bills in front of laptopОт лошо стана по-лошо, когато  три дни, след съкращението  ми получих обаждане. Бяха от колекторска агенция на име EOS Matrix, за която тогава чух за пръв път. Ставаше дума за задължение към един телеком оператор. Не бях доволна от условията там, и въпреки че оставаха шест месеца от договора ми, спрях да плащам и се преместих на друг цифров оператор. Шестте месечни такси обаче, по силата на договора ми, са ми останали като дълг, равняващ се на около 180лв. Казах на момичето в прав текст, че знам, че ще помисли, че лъжа, ама преди броени дни съм останала без работа, и докато не си открия ново работно място, просто няма как да се заема с изплащането на този дълг. Очаквах да ме скастри, да каже „намерете ги от близък“ или нещо от сорта… но се оказа много разбрана, и се разбрахме да се чуем отново след две седмици, за да видим как вървят нещата с работата ми.

Работодателят ми дължеше заплата и обезщетение и очаквах, че това време може да му стигне, за да ми ги преведе въпреки влошеното състояние на фирмата му – но не би. Ударих на камък и при търсенето на нова работа.  Та две седмици по-късно отново трябваше със срам и отчасти отчаяние да обяснявам, че просто няма как да си изплатя задължението.

Учудих се, но повторно от другата страна получих много човешко отношение и разбиране! Обещах във възможно най-кратък срок да изплатя задължението си, и естествено го направих веднага щом бившият ми работодател ми преведе заплатата.

Цялата история обаче беше поучителна за мен. Човек, който не ме познаваше лично, се отнасяше с мен повече от добре, и успя да ми влезе в положение, а обикновено аз съм свикнала да се страхувам от дългове и всякакви финансови институции, които ги изискват. Винаги съм се стараела да ограничавам възможно най-много отношенията си с банки, например, точно по тази причина. А човекът, с когото говорих от ЕОС Матрикс тотално разби това мое убеждение, и ми върна в голяма степен вярата в хората, дори когато работата им би могло да се каже, че изисква повече грубост 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>