Бихте ли го пробвали?

С наближаването на Великден се зареждам с много енергия. Вълнувам се като малко дете по време на празници. Старая се да внеса настроението и в дома си. Избирам подходяща покривка с десени, подходяща декорация и разбира се менюто. Обожавам да готвя, да пазарувам и да творя вкусни ястия.

На Великден е още по-особено. Тогава се боядисват яйца, пекат се курабии, плетат се козунаци, общо взето за мен е голямо забавление. Няма нищо по-хубаво от аромата на току-що изпечен козунак, а децата са толкова щастливи, че могат да бъдат полезни и да допринесат за празничната идилия. И няма как да пропусна най-атрактивната и забавна част за всяко дете, а именно боядисването на яйца. На пазара вече има толкова много видове бои, кристали и най-различни ефекти за яйцата. Когато аз бях дете боядисвахме с люспи от лук, но няма значение пак си беше забавно. Като пораснахме вече се бяхме научили и на останалите трикове с чорап от ликра и свещи, с восъка можеш да рисуваш по яйцето, а при потапянето му в боята рисунките остават, после се научихме да ги правим шарени като дъгата с памук, така ги правя най-често. Но както всичко в този модерен свят се появи и нова технология за боядисване на яйца. Тази технология я намерих, защото ми се искаше тази година да направя различни яйца, но в същото време да избегна цялото това цапане с боя и попаднах на клип, в който боядисват яйцата с лак за нокти. Затова не се бях сетила, а и да си призная никога нямаше да ми дойде на ум. В чаша с вода капваш няколко капки от различни цветове лак за нокти, разбъркваш с клечка за зъби, например и потапяш яйцето. Изглежда лесно и интересно.

Честно казано аз не съм сигурна дали бих го изпробвала този метод, от съображения относно състава на лака за нокти, не бих искала това да попада в храната ми. Но не мога да отрека, че ме заинтригува и ме привлече.
А вие бихте ли го изпробвали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>